Hyundai Tucson - Hyundai Bosna i Hercegovina

Revolucionarni dizajn.
Uzbudljive performanse.

Dobro došli u revoluciju. Napredni i eksperimentalni, potpuno novi Tucson ne predstavlja samo evoluciju svog prethodnika, već potpunu dizajnersku revoluciju. Uz progresivan dizajn, nudi i vrhunsku pametnu tehnologiju i najefikasniju liniju pogonskih sklopova u svom segmentu.

Pogledajte predstavljanje potpuno novog TUCSONA!

Potpuno novi Tucson imao je svjetsku premijeru 15. septembra

događaj pogledajte ovdje

Profinjen i eksperimentalan, potpuno novi Tucsonov dizajn revolucionaran je. Dovodeći modernu estetiku na novu razinu, isklesane površine i dinamične linije svrstavaju ga u vrhunski dizajniran SUV. Veće i šire karoserije, njegova mišićava pojava kombinira oštre rubove i dinamične proporcije s bogatim površinama – stvarajući progresivan izgled bez ugrožavanja Tucsonovog robusnog SUV naslijeđa.

Prva parametrijska skrivena svjetla na svijetu.

Tamno kromirani uzorak geometrijskog dizajna parametrijske rešetke trenutno se transformira kad započnete vožnju. Zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji polu-zrcalnog osvjetljenja, vanjski dijelovi rešetke pretvaraju se u briljantne oblike nalik na dragulje kad se uključe LED dnevna svjetla, stvarajući jedinstveni visokotehnološki svjetlosni potpis. Kad se zaustavite, ponovno se stapaju s rešetkom.

Sportski senzibilitet potpuno novog Tucsona naglašen je linijom kromiranih detalja s obrubljenim paraboličnim oblikom, počevši od bočnih stakala pa sve do C-stupa.

Široka LED zadnja svjetla s parametrijskim detaljima skrivenog svjetla nastavljaju temu dinamičnog dizajna.

Opcijski 19″ točkovi optimiziraju impresivne proporcije potpuno novog Tucsona, dodatno naglašavajući njegovu spektakularnu pojavu.

Od konceptnog vozila do revolucionaranog SUV vozila

Napredni dizajnerski izraz novog Tucsona je inspirisan Hyundai Vision T –SUV konceptom, koji je otkriven 2019. godine na sajmu u LA-u. Njegovi oštri uglovi I futuristični oblici su preoznatljivi u ovom snažnom novom kompaktnom vozilu- prvi Hyundai SUV je razvijen prema novom dizajnerskom identitetu, sportskom senzualnošću.

Ući u potpuno novi Tucsonov sofisticirani i prostrani interijer, ili međuprostor, je poput ulaska u uredno organiziranu sobu u kojoj nestaju svakodnevne brige. Ovdje se prostor, tehnologija i informacije skladno nadopunjuju. Senzualni oblici nadahnuti slapovima i visokokvalitetni mekani materijali u cijeloj unutrašnjosti podižu izgled i osjećaj na sasvim novu razinu.

Povezan za potpuno digitalno iskustvo.

Elegantna jednostavnost kabine naglašena je besprijekornom integracijom vodeće tehnologije u segmentu. Otkrijte visoko napredno i potpuno prilagodljivo digitalno iskustvo s novim ekranom osjetljivim na dodir dijagonale 10,25 inča i dodirnom konzolom – i uživajte u jednostavnoj upotrebi vašeg internetskog svijeta i vašeg vozila. Naši su se dizajneri oslobodili fizičkih dugmadi i tipki, tako da se svim funkcijama navigacije, infotainmenta, grijanja i klimatizacije upravlja ekranom osjetljivim na dodir.

Svestran i povezan, potpuno novi Tucson također nudi vrhunski komfor i udobnost. Pametne karakteristike poput sklopivih sjedišta na daljinu i pametnog uređaja za ulazak u vozilo, čine utovar tereta i ulazak te izlazak sa zadnjih sjedišta brzim i jednostavnim. A vašim će se putnicima svidjeti grijana sjedišta sprijeda i straga, kao i trozonski klima-uređaj s otvorima ventilacije s indirektnim puhanjem zraka za ugodnije unutarnje okruženje.

Ova pametna karakteristika omogućuje vozaču da uzdužno pomiče sjedalo i naslon sjedišta pomoću dugmeta za lakši ulazak i veću udobnost.

Prednja sjedišta dostupna su s 3-stepenski sistemom ventiliranja za ugodnu vožnju u svim vremenskim uslovima.

Tehnologija Multi-Air Mode.

Maksimalno povećajte svoju individualnu udobnost. Po prvi put u Hyundaijevom vozilu, tehnologija potpuno novog Tucsona Multi-Air Mode sastoji se od kombinacije direktnih i indirektnih ventilacijskih otvora za klimatizaciju i grijanje, kako bi se stvorilo ugodnije unutarnje okruženje s nježnijim protokom zraka.

Neka svi budu sretni. Trozonski klimatizacijski uređaj sada osim putnika u prednjem dijelu vozila zadovoljava i putnike na zadnjim sjedalima.

Potpuno novi Tucson također je nadograđen sa svim najnovijim tehnologijama poput zrcaljenja pametnih telefona i vrhunskim karakteristikama povezivanja poput Bluelink® Connected Car Services, što vam omogućuje upravljanje funkcijama automobila s vašeg pametnog telefona – ili glasom. Besplatna petogodišnja pretplata na Hyundaijeve LIVE usluge uključena je u navigacijski sistemna velikom 10,25-inčnom ekranu.

Novi 10,25-inčni ekran osjetljiv na dodir neprimjetno se uklapa u cijelu konzolu osjetljivu na dodir. Sve kontrole za navigaciju, infotainment i klima-uređaj su dodirne.

Digitalna ploča s instrumentima otvorenog stila poboljšava visokotehnološki štih kokpita. Kućište ploče s instrumentima je uklonjeno kako bi se naglasio osjećaj otvorenosti.

Bluelink® povezane automobilske usluge donose besprijekornu direktnu povezanost potpuno novog Tucsona s online prepoznavanjem glasa i širokim rasponom karakteristika kako bi vašu vožnju učinili praktičnijom i ugodnijom. Pored mnogih pametnih dodataka kojima možete upravljati pomoću aplikacije Bluelink, u navigacijski sistemuključena je i besplatna petogodišnja pretplata na Hyundaijeve LIVE usluge.

S najboljim naprednim sistemima pomoći vozaču u klasi i aktivnim sigurnosnim paketom s fantastičnim nizom inovativnih dodataka, potpuno novi Tucson pruža još više sigurnosti i bezbrižnosti za vas i ljude koje volite.

Sadrži poboljšani sistemsa sedam zračnih jastuka, uključujući središnji bočni zračni jastuk u prvom redu, koji je jedinstven u ovom segmentu.

Razvijen kako bi smanjio štetne emisije bez kompromisa u zabavi u vožnji, potpuno novi Tucson nudi najširi raspon elektrificiranih pogonskih sklopova u segmentu kompaktnih SUV vozila. Možete birati između benzinske i dizelske 48-voltne blago hibridne, potpuno hibridne i plug-in hibridne verzije. Dostupne su i benzinske i dizelske opcije.

Više performansi. Manje emisija. Tehnologija motora CVVD.

Hyundai je prvi na svijetu razvio tehnologiju s vremenski promjenjivim upravljanjem otvaranja ventila (CVVD). Optimizira performanse motora i učinkovitost goriva, a istovremeno je i ekološki prihvatljiv. Tehnologija upravljanja ventilima regulira trajanje otvaranja i zatvaranja ventila zavisno o uslovima vožnje.

Loše vrijeme? Oštar zavoj? Nema problema. Inovativni sistempogona na sve točkove HTRAC™ pruža optimalno upravljanje i izvedbu u zavojima.

Uživajte u boljoj upravljivosti. Upravljajući silom prigušenja na svakom pojedinačnom točku, ECS smanjuje kotrljanje, nagib i vertikalno kretanje kako bi poboljšao vožnju i upravljanje.

Snijeg? Pijesak? Blato? Nema problema. Izbor načina rada terenske vožnje omogućuje vam ugodno prebacivanje modova vožnje za optimizaciju performansi vožnje i postavki pogona na sve točkove za različite situacije.

5 godina garancije bez ograničenja kilometara

Kao i svaki Hyundai potpuno novi Tucson je konstruisan i izrađen po najvećim mogućim standardima kvaliteta. Mi smo tu kvalitetu podržali sa petogodišnjom garancijom bez ograničenja kilometara tako da bi vi mogli uživati u stvarima koje volite u životu, bez da morate brinuti o vozilu. Uživajte u dodatnom spokoju koja vam daje jedna od najboljih garancija u industriji kao standard.

Cjenovnik, tehničke karateristike, katalog

Dokument Naziv Link
PDF dokument Cjenovnik Tucson
PDF dokument Cjenovnik Tucson Hybrid
PDF dokument Katalog Tucson
PDF dokument Specifikacije Tucson
PDF dokument Dodatna oprema Tucson
Ponuda
Testna vožnja
Kontakt
Podrška