PRATITE NAS
Otkrijte novi Tucson.
Kombinacija osvježenog, snažnog dizajna sa novom modernom tehnologijom i
najnovijim sistemima asistencije za vozača, naš kompaktni SUV je bolji no ikad.
 
Osvježeni dizajn fluidne skulpture
Snažna atletska pojava je postignuta kroz pažljivo definirane linije i balansirane proporcije.
 
 
 
 
 
 
DIZAJN
Osvježeni vanjski izgled
Novi Tucson prate osvježene linije koje sa LED svjetlima daju još više sportskog izgleda. Ove linije prate gornje ivice kaskadne maske, koja je pozicionirana iznad redizajniranih prednjih branika i zaštitnih obloga. Snažni i izražajni zadnji dio vozila je osvježen zahvaljujući novom dizajnu svjetala i zadnjih branika.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stiliziran komfor u unutrašnjsti
Impresivna mješavina prostranosti i komfora, posvećenost detaljima su upravo to što čini Novi Tucson tako posebnim. Ergonomičan dizajn u unutrašnjosti je poboljšan zahvaljujući novim mekanim materijalima i novim bojama.
 
 
 
 
Stil u unutrašnjosti
Da bi bili sigurni da je stil novog Tucsona upravo ono što vam se sviđa, možete odabrati 4 boje u unutrašnjosti. (Crna, Sahara - bež, svjetlo siva il izvrsna boja vina) . Istražite neke od boja u unutrašnjosti.
 
 
 
 
Otkrij unutrašnjost
Novi Tucson pruža besprijekorno povezivanje i opremljen je sa najnovijom inovativnom tehnologijom koja čini vašu vožnju još više ugodnijom.
 
 
 
 
 
 
 
Ventilacija zadnjeg reda putničke kabine
Ventilacija koja se može prilagodti u zadnjem redu sjedišta pruža direktni protok zraka shodno želji putnika.
Elekrična parking kočnica
Kompaktna električna parking kočnica omogućava veći prostor između prednjih sjedišta.
Povezivanje (AUX i USB)
Ulazi za povezivanje pružaju mogućnost korištenja vaših ličnih muzičkih prenosnih aparata uključujući USB memoriju.
 
PERFORMANSE
Performanse
Novi Tucson prate vrhunski motori, optimizirani da smanje emisiju CO2. Svi motori zadovoljavaju posljednju Euro 6D normu.
 
 
 
 
 
 
 
 
McPherson prednji ovjes
Poboljšani dizajn prednjeg ovjesa donosi oštriji odgovor upravljača i udobniju vožnju.
7 - brzinski automatski mjenjač sa duplim kvačilom
Optimizirana geometrija zadnjeg ovjesa poboljšava udobnost, ali i stabilnost tokom vožnje.
 
SIGURNOST
Hyundai SmartSense
Zahvaljujući Hyundai Smart Sense sistemima, našim unaprijeđenim sistemima aktivne sigurnosti Tucson nudi posljednju tehnologiju aktivne sigurnosti – koja je napravljena da pruži još više sigurnosti i spokoja.
Sistem pomoći pri spriječavanju udesa (FCA)
FCA sistem automatski zaustavlja vozilo ukoliko prepozna iznenadno kočenje od strane vozila ili pješaka ispred vozila. Inicijalno upozorava vozača vizualno i zvučno, nakon toga kontroliše kočenje u skladu sa opasnošću te aplicira maksimalnu kočionu silu da bi se izbjegao udes. Sistem se aktivira kada se vozilo ili pješak nalaze ispred vozila pri brzini od 10 km/h il više.
Sistem zadržavanja u traci (LKA)
Kamere na vozilu nadziru saobraćajnu traku i pružaju vizualna i zvučna upozorenja ukoliko se vozilo previše približi istoj, a vozač nije signalizirao promjenu. Ukoliko je potrebno sistem također primjenjuje laganu snagu na upravljaču.
Sistem upozoravanja pri detekciji mrtvog ugla (BCW)
Senzori prate područja na bočnoj i stražnjoj strani vozila, te upozoravaju vozača na vozila ili druge predmete koji ulaze u mrtvi ugao vozača. Vizualno upozorenje se pojavljuje na odgovarajućem vanjskom ogledalu, ukoliko se detektuje još jedno vozilo prilikom signaliziranja skretanja upozorava zvučni signal.
Tehnologija LED osvjetljenja
Automatska kontrola dugih svjetala otkriva noću vozila koja Vam dolaze u susret kao i vozila ispred tebe u istoj saobraćajnoj traci i prebacuje duga svjetla na oborena, kao što bi i trebalo. Statično svjetlo za krivine osvjetljava prednje bočno područje ispred vozila, unapređujući noćnu vidljivost (dostupno kao opcija).
 
 
Sistem praćenja pritiska u gumama (TPMS)
Sistem prati pritisak u gumama. Razlike i nepravilnosti se prikazuju na instrument tabli.
 
UDOBNOST
Pokrov prtljažnog prostora
Sve što se nalazi u prtljažnom prostoru biva izvan vašeg vidokruga.
Stražnji USB ulaz
Pouzdani USB ulaz je instaliran natrag za vaše putnike.
Kuka na leđima sjedišta
Jednostavna ideja koja je nevjerovatno korisna. Savršen način da osigurate vaše kese iz kupovine, tašne, te sve vrste sličnih stvari.
Električna prilagodiva sjedišta
Pronađi komfor u svakoj poziciji, vozačevo sjedište podesivo u 10 smjerova uključujući 2 lumbalna podešavanja, te suvozačevo sjedište u 8 smjerova.
Grijanje i ventilacija sjedišta
Grijanje zimi, hlađenje ljeti. Grijana i ventilisana sjedišta pružaju optimalno grijanje i hlađenje za još veći komfor pri dugim vožnjama.
Bežično punjenje telefona
Brzo i jednostavno. Postavljeno u centru konzole (Qi standard) pruža lagano punjenje kompatibilnih pametnih telefona bez korištenja kablova.