PRATITE NAS
Usudi se biti drugačiji!
Istinski stil leži u tome da treba biti svoj, prepoznatljiv i poseban,
bez obzira na vaš životni poziv, baš kao što je i Kona.
Samouvjereni i jedinstveni izgled je razlikuje od bilo kog drugog SUV vozila.
Nije zabavno biti isti kao drugi. Ti upravljaš svojim životom, budi jedinstven.

 
DIZAJN
Kombinovanjem izvajanih linija i elegantnih ivica svaki ugao Kone je jasno izražen. Naglašene površine se ulivaju u prepoznatljive kontrastno naglašene blatobrane, ističući odvažni dizajn. Kona je čvrsta, sa jakim stavom i sportskim duhom.
 
 
 
 
 
Tehnologija
Kona ti pruža očekivanu mogućnost besprijekornog povezivanja i inovativnu tehnologiju koja čini život lakšim, poput projekcionog (HUD) displeja, bežičnog punjenja telefona i visoko montiranog ekrana osjetljivog na dodir za bolju vidljivost i lakši pristup.
Projekcioni ekran (HUD)
Projekcioni ekran (HUD) posjeduje osvjetljenje za lakšu vidljivost. Novi projekcioni ekran ti pomaže da ostaneš bezbjedan tako što projektuje informacije o brzini, navigaciona uputstva i upozorenja pravo u visini tvojih očiju.
Premium zvučni sistem
Krell premium zvučni sistem donosi jasni i čisti zvuk tako da možete da uživate u muzici sa stilom.
Povezanost
Kona Vam pruža besprijekornu povezanost i inovativnu tehnologiju koja olakšava život. Ekran od 8 inči osjetljiv na dodir zajedno sa Apple Car™ i Android auto™ aplikacijama čini sve lako dostupnim.
 
DIZAJN
Ti je stilizuješ
Kombinovanjem izvajanih linija i elegantnih ivica svaki ugao Kone je jasno izražen. Njen dvobojni krov i spoljna ogledala ti takođe omogućavaju da joj kombinacijom boja daš pečat svog ličnog stila. Usudi se da budeš drugačiji!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ti je oblačiš.
Pažnja posvećena detaljima čini Konu tako posebnom. Za senzualan i prefinjen doživljaj otkrij izvanredan nivo udobnosti sa veoma kvalitetnim materijalima koji te okružuju. Kako bi joj dao pečat ličnog stila, možeš da biraš između 4 kombinacije boja u oblikovanju enterijera. Nema više dosadnih instrument tabli! Opcije u izboru boja su naglašene kroz cijelu kabinu, uključujući štepove na volanu i sjedištima, izrađenim u kontrastnoj boji.
 
 
 
 
 
PERFORMANSE
Ti joj daješ snagu
Baš kako ti se sviđa. Snaga, zabava i efikasnost. Kona ti nudi da izabereš između dva visoko efikasna benzinska turbomotora. U vrhu ponude je motor 1.6 T-GDI koji pruža 177 KS i pogon na sva 4 točka u kombinaciji sa automatskim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom i 7 stepeni prenosa. DCT mjenjač kombinuje ekonomičnost u potrošnji goriva i zabavnu vožnju kao kod ručnog mjenjača sa udobnostima automatskog mjenjača. U ponudi je i manji, ali ipak snažan motor 1.0 T-GDI sa 120 KS i pogonom na prednja 2 točka. Dolazi sa ručnim mjenjačem sa 6 stepeni prenosa, optimizovanim za veću ekonomičnost u potrošnji goriva. U 2018. godini novi 1,6 CRDi dizel motor će upotpuniti asortiman.
 
 
 
6-brzinski manuelni mjenjač
6 – brzinski mjenjač kod modela Kona je optimiziran za ekonomičniju potrošnju. Ovaj mjenjač je uparen sa 1.0 benzinskim turbo GDI motorom sa tri cilindra i prednjim pogonom.
7 - brzinski automatski mjenjač sa duplim kvačilom
Ovaj mjenjač pruža uporedo efikasnu potrošnju goriva i užitak u vožnji kao da vozite vozilo sa manualnim mjenjačem, a s druge stane udobnost i lakoću automatskog mjenjača. Dostupna su dva moda vožnje: normal i sport. U sport modu postoji drugi način promjene brzine, gdje se jedna brzina zadržava duže prije promjene.
 
TEHNOLOGIJA
Tehnologija
Kona ti pruža očekivanu mogućnost besprijekornog povezivanja i inovativnu tehnologiju koja čini život lakšim, poput projekcionog (HUD) displeja, bežičnog punjenja telefona i visoko montiranog ekrana osjetljivog na dodir za bolju vidljivost i lakši pristup.
Projekcioni ekran (HUD)
Projekcioni ekran (HUD) posjeduje osvjetljenje za lakšu vidljivost. Novi projekcioni displej ti pomaže da ostaneš bezbjedan tako što projektuje informacije o brzini, navigaciona uputstva i upozorenja pravo u visini tvojih očiju.
Ekran osjetljiv na dodir od 8”
Integriše 3D navigaciju, medije i mogućnost konektovanja mobilnog telefona, muzičkih i drugih mobilnih uređaj.
Bežično punjenje telefona
Smješteno u centralnoj konzoli, podloga za bežično punjenje (Qi standard) ti omogućava lako punjenje kompatibilnih pametnih telefona bez upotrebe zamršenih i neurednih kablova.
Digitalni informativni ekran
Optimalno postavljen i lako čitljiv LCD ekran od 4.2” prikazuje važne informacije o vožnji, kao što su stanje aktivnih sigurnosnih funkcija, potrošnju goriva i procjenu kilometraže s preostalim gorivom, navigaciona uputstva, spoljnu temperaturu i druge.
 
SIGURNOST
Hyundai SmartSense
Hyundai Smart Sense su naši savremeni napredni sistemi pomoći vozaču. Kona je lider u tom segmentu sa najnovijom aktivnom sigurnosnom tehnologijom i stvorena je da ti pruži još više sigurnosti i spokoja. Kona te upozorava na potencijalne opasnosti koje te okružuju dok voziš od automatskog kočenja kako bi se izbjegao sudar do detektovanja vozila u mrtvom uglu.
Pomoć u detekciji i izbjegavanju prednjeg udara pješaka (FCA)
FCA sistem koristi kameru montiranu naprijed i radarski senzor da nadgleda saobraćaj ispred. Ako otkrije potencijalni sudar s vozilom ispred ili pješaka upozoriće vozača i ako je potrebno automatski usporiti ili zaustaviti vozilo.
Sistem pomoći za ostanak u traci (LKA)
Standardni LKA koristi prednju kameru da nadgleda linije na putu. U slučaju nenamjernog napuštanja trake upozoriće vozača i može da upotrebi suprotnu obrtnu silu da vrati vozilo nazad u traku.
Sistem za nadgledanje mrtvog ugla i pomoć pri promijeni trake
Koristeći dva radarska senzora montirana nisko u zadnjem braniku, sistem vizuelno upozorava na saobraćaj u prostoru mrtvog ugla. Ako uključiš indikator promjene pravca u ovoj situaciji, sistem za nadgledanje mrtvog ugla će se oglasiti i zvučnim upozorenjem
Tehnologija LED osvjetljenja
Automatska kontrola dugih svjetala otkriva noću vozila koja Vam dolaze u susret kao i vozila ispred tebe u istoj saobraćajnoj traci i prebacuje duga svjetla na oborena, kao što bi i trebalo. Statično svjetlo za krivine osvjetljava prednje bočno područje ispred vozila, unapređujući noćnu vidljivost (dostupno kao opcija).
Upozorenje na sudar pri vožnji unazad (RCCW)
Kada izlazite u rikverc sa uskog parking prostora, upozorenje na sudar pri vožnji unazad smanjuje rizik od sudara. Koristi dva radarska senzora na zadnjem dijelu vozila i upozorava te u slučaju da ti prilazi neko vozilo (dostupno kao opcija).
Upozorenje na budnost vozača (DAW)
Kontinuiranim nadgledanjem i analizom modela ponašanja vozača ova standardna funkcija podiže bezbjednost i udobnost na jedan sasvim novi nivo. Kada identifikuje model umora ili dekoncentracije, DAW skreće vozačevu pažnju zvučnim alarmom i porukom na ekranu predlažući odmor (dostupno kao opcija)
 
UDOBNOST
Ti je oblikuješ.
Osmišljena da ispuni sve tvoje životne potrebe. Kona nudi dovoljno prostora, kako za putnike, tako i za prtljag. U svojoj klasi ona je ta koja pruža najviše prostora. Vrata prtljažnika se široko otvaraju i niska utovarna visina čini utovar i bržim i lakšim. Kona je kompaktan SUV koji ne pravi kompromise sa prostorom i pruža izvanrednu zapreminu prtljažnika od 361 litre. Lako se podešava, tako da za sekund možete preklopiti zadnja sjedišta sa samo jednim dodirom, a sa ravno preklopljenim zadnjim sjedištima dobićete prostor od 1.143 litre zapremine. Savšeno za vikend bjekstvo.